Øreakupunktur

 
 
Auriculoterapi, også kaldet øreakupunktur, er en vestlig teknik, som er udviklet og finpudset af Paul Nogier og hans lægehold fra 1951. Teknikken består af at benytte øret som reflekszone for at behandle smerter og funktionelle forstyrrelser. Øreakupunktur kan egentlig kaldes "mikrozoneterapi", da principperne for diagnose og behandling er de samme som for zoneterapi. Hele menneskekroppen afspejler sig i øret på samme måde som på fødderne ved zoneterapi. Når der opstår smerter i kroppen, vil disse smerter afbilde sig i øret, og der vil fremkomme et område på øret med smerter. Dette system, afbildet på øret, er organiseret.
 
Da øreakupunktur er særligt effektiv mod smerter og lidelser i bevægeapparatet, som f.eks. muskel- og ledsmerter og ved kroniske og akutte skader, er øreakupunktur et effektivt supplement til en massagebehandling.
 
De belastede zoner/punkter, findes med en punktsøger. Ømme punkter behandles med fine akupunkturnåle, der går ½ - 1½ mm. ind i huden. Nålene sidder typisk i øret 15-30 min., hvor de udøver deres virkning. Jeg benytter både almindelige akupunkturnåle og små permanåle, som bliver siddende i øret til de selv falder ud, typisk efter nogle dage.

Bestil tid

Bodykram v. Susanne Mohr Thomsen | CVR: 33322186 | Gødvad Bygade 12, 8600 Silkeborg  | Tlf.: 32 20 80 00 | susanne@bodykram.dk